Femke Adriaens

Femke Adriaens

Femke Adriaens heeft ruim 20 jaar ervaring met het op gang brengen van duurzaamheid en energietransities bij gemeenten en in de samenleving.

Femke Adriaens

Ze richtte Green Connections op omdat ze duurzame professionals wilde verbinden en duurzaamheid blijvend op de agenda wil zetten bij bedrijven, buurten en gemeentes. Ze heeft vaak de rol van kwartiermaker, verbinder en strategisch adviseur. Femke heeft een sociaal-ruimtelijke achtergrond en werkte aan diverse duurzame wijken. Daarnaast is Femke ook transformationeel coach.

De afgelopen jaren heeft Femke zich verdiept in Theory U, systeemdynamiek en patronen in organisaties om gemeenten beter te kunnen begeleiden bij de veranderingen die duurzaamheid vraagt en de weerstand, verwarring en het “niet weten” die transformaties oproepen.

In 2019 werd Femke door nationaal energiecommissaris Ruud Koornstra van de Nationale Energiecommissie gevraagd als Regionaal Energiecommissaris voor Drenthe en in die onbezoldigde rol zet ze zich in om duurzame initiatieven in Drenthe podium te geven.